23 Aralık 2014 Salı

ABD Büyüme




Yılı kapatmadan açıklanacak son veri... ABD büyüme...

Küresel ekonomi can çekişirken büyümeye devam eden ABD son rakamlarda da iyi bir veri bekliyor. son büyüme rakamının yüzde 4 revize edilmesi ve rakamın 4.3 olarak açıklanması bekleniyor.

Dolar bu yılın kazananı oldu... ilk yarı da pusuda bekleyen dolar ikinci yarı da ECB negatif faizle değerlenmeye başladı... FED tüm sinyalleri önceden verdi. büyüme , işsizlik ve enflasyon üçlüsü iyi glirse faiz artırırım dedi... önce varlık alımlarını bitirdi şimdi sıra faiz artırımında...

işsizlik tamam... enflasyon petrol fiyatlarına takıldı ama düzelecek... bugün ise büyüme açıklanacak. iyi gelecek ver doların değerlenmesinin devamını getirecektir.

USDTL veriyi bekliyor. üçgen formasyonunu tamamlıyor. iyi veriyle kırılırsa yeniden 2.35 görülebilir. Kötü veri 2.29'un altına sarkmamıza sebep olabilir.

Eurusd zaten satış baskısı altında, veriyle devamı gelebilir... 1.2150 kapanışı yıl sonu için makul görünüyor... kötü veri ise bizi 1.23'ün üzerinde götürür. ki teknik uyumsuzluk bunu destekliyor. grafikteki gibi...

Altın, son ayın kararsızı altında ise 1180 seviyesinin altında kötü veri fiyatlaması devam edebilir. 1160 ve 1140 önemli. 1194 ve 1200 ise sağlam dirençler.

bakalım ABD ne kadar büyüyecek...

Hiç yorum yok: