1 Ağustos 2008 Cuma

Piyasalarda Hareketlilik




Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu "kapatmama" kararının ardından piyasalarda canlanma görüldü. İMKB 7 mayısdan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmayı başardı. Ancak karar açıklanmadan önce de borsada iyimser hava iyice kendisi hissetirmekteydi ve %5,6 lık bir atış görüldü. Bu artış gösterdi ki yatırımcıların beklentileri kararın "kapatmama" yönünde olacağıydı.

Dolar ise kararın açıklanmasını bekledi, kararın açıklanmasından sonra 1,16'nın altına indi. "Kapatmama" kararı ile erken seçim riskinin ortadan kalkması ve istikrarın devam edeceği yönündeki beklentilerin artması ile orta vadede piyasalarda iyimser havanın devam edebileceği görülüyor. Ancak hisse senetleri halen gerçek değerlerinin altında seyretmeye devam ediyor.
Bu da gösteriyor ki siyasi belirsizlikler halen tam olarak ortdan kalkmış durumda değil. Ergenekon davası ve hepimizi üzen terör olaylarıyla birlikte huzur ortamının kaybolacabileceği endişesi halen kendisini hissttirmekte. Ayrıca Merkez Bankası'nın faizleri artıracağı beklentisi ve enflasyon hedeflemesinin tutturulamayacağı yönündeki endişlere bir de dış piyasaların etkisi ve petrol fiyatlarının yükseleceği yönündeki beklentilerin eklenmesiyle iyimser havanın uzun vadeli olamayacağı düşünülüyor.

Tüm bu faktörler bir arada düşünülürse piyasalarda kar satışlarının başlama riskinin yüksek olduğunu her an temkinli olmak gerektiğini unutmamak gerekir.

2 yorum:

yansıma dedi ki...

Davanın sonuçlanması ülkeye bıraz nefes aldırdı,yazdıkların da bunun kanıtı...
ayrıca yeni blog görmek güzel...
zira ben de yeni katıldım bu dünyaya..
ekonomi,mesleğimi azıcık ilgilendirse de çok anladığımı söyleyemem ama burda nice yazılar okuyacağız eminim,kolay gelsin..

Veli KOCATÜRK dedi ki...

Az da olsa nefes almayı başardık ama nice darboğazlar bizi bekliyor.
Blogunuz hayırlı olsun.